Pil Tasarım Mimarlık - Peyzaj Mimarlığı ve Tasarım
  • Anasayfa / Home
  • Projeler / Projects
  • Notlar / News
  • Atölyeler / Workshops / Ürünler / Products
  • İletİşİm / Contact
  • BİTKİ VERİTABANI / PLANT DATABASE

Pil haftalık

1/2/2011

0 Comments

 
Resim
Dünyaca ünlü satranç ustası Garry Kasparov bir yazısında "Rahatlık Bölgesinin Dışında Kalmak" konusundan bahsederken şöyle diyordu."... denge sağlamanın tek yolu, sürekli olarak rahatlık bölgemizin dışında kalmaktır. Geçmişte işinize çok yaradığı için bir beceriye veya tarza aşırı bağlı kalmak kötü bir alışkanlıktır. Topakov ve benim ilk Advanced Chess oyunumuzda yaptığımız gibi dengenizi bozmak daha iyidir. O maçtan aldığım derslerden birini neredeyse her gün düşünüyorum: Kesinlikle bir şey öğrendiğiniz bir zaman, gergin ve hevesli bir şekilde yeni bir şey denediğiniz zamandır; hatta sadece sıradan bir sorunu yeni bir şekilde çözmeye çalışmak olsa bile...Günlük yaşamlarımızı alışkanlıklarımızı değiştirmeden sürdürürüz ve başımıza korkunç bir şey gelmez. Asıl sorun, muhtemelen başımıza hiçbir şey gelmemesidir; iyi şeyler de dahil. Zorluklardan başarılı bir şekilde kaçınmak, gurur duyulacak bir başarı değildir..."

2009'a kadar çeşitli mimarlık ve peyzaj bürolarında çalıştıktan sonra işte ben de "Rahatlık bölgemin dışında  neler var acaba?" diye merak eden bir "rahatsız"a dönüşmüştüm. Aynı zamanda Goethe'nin "Yapabileceğiniz veya yapabileceğinizi düşündüğünüz şey ne ise, hemen başlayın. Çünkü cesarette sihir, güç ve deha vardır." deyişini her zaman çok sevmişimdir. Tabii aynı kişi bir de şunu söyleyince insanın ilk cümleyi biraz daha dikkatli okuyası geliyor. "Bilmek yeterli değildir; uygulamalıyız. İstemek yeterli değildir; yapmalıyız." Böylece içimdeki "istemek"duygularıyla başlayan bir süreç sonunda "Pil Tasarım" kurulmuş oldu. Çok çeşitli insanın yolunun bir dönem geçmiş olduğu bu ofis, şu an için proje bazlı ortaklık mantığı ile çalışmaktadır. Beraber çeşitli projelerde çalıştığım mimar ve peyzaj mimarı meslektaşlarımın yanısıra, bilişim konusunda da çok şanslı danışmanlara sahip olduğumu düşünüyorum.

Pil Tasarım'ı oluşturan insanların yanında, destek veren ya da yazmayı seven çeşitli insanlarla bu blog sayfamızda gerek mimarlık,peyzaj mimarlığı,yazılım,tasarım,vs.  gerekse Pil Tasarım'a dair yazılarımızı paylaşmayı düşünüyoruz...Üzerinde düşünüp taşınıp bu kısmın bazen Türkçe, bazen İngilizce olmasına karar verdik. Çünkü "blog" un normal bir texten farklı olarak doğaçlama yazıldığını düşünüyoruz, tekrar üzerinden geçip de o anı değiştirmek yerine biz onu tamamen kendi haline bırakalım istedik. Bu sebeple yer yer İngilizce, yer yer Türkçe görürseniz şaşırmayın. Muhtemelen çok az yazıyı iki dilde aynı anda göreceksiniz, onu da görürseniz farklı bir sebebi olduğu için olacaktır muhtemelen... Her Pazar okuyabileceğiniz "Pil Haftalık" ilginizi çekerse ne mutlu bize...

Ceren Dayıcıoğlu


0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    PİL BLOG

    PİL ve destek verenler tarafından yazılan peyzaj, mimarlık, tasarım, bitki ile ilgili veya tamamen o ana ait yazılardan oluşmaktadır.

    Archives

    February 2016
    January 2016
    December 2015
    March 2014
    February 2014
    June 2013
    April 2013
    December 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    January 2011
    July 2010

    Categories

    All
    Architecture
    Bitki
    Design
    Landscape
    Landscape Architecture
    Mimarlık
    Peyzaj
    Peyzaj Blog
    Peyzaj Mimarlığı
    Peyzaj Mimarlığı
    Peyzaj Projeleri
    Proje
    Terrarium

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Anasayfa / Home
  • Projeler / Projects
  • Notlar / News
  • Atölyeler / Workshops / Ürünler / Products
  • İletİşİm / Contact
  • BİTKİ VERİTABANI / PLANT DATABASE